Публікації
17:36
10 Червня
683

Чотири теми за годину: у Тернополі відбувся «15х4»

Публікації

У неділю, 9 червня у приміщенні Центру науки Тернополя о 18:00 відбувся «15х4» — некомерційний захід спрямований на поширення та популяризацію науки.

Суть такого заходу у 4 лекціях тривалістю у 15 хвилин, які читають спеціалісти в тому чи іншому питанні. Тематика цих лекцій різноманітна — від фізики і механіки до обговорення інноваційних винаходів або суспільних проблем. «15х4» — суворо не комерційні і проводяться для популяризації науки і освіти.

Захід, проведений у неділю стосувався актуальних для сучасного суспільства тем. Вміння критично мислити, збереження власного психічного благополуччя, нещодавно прийняті зміни в мові та комікси — все це було обговорено лекторами та слухачами у центрі науки.

Учасники активно задавали питання лекторам та обговорювали почуте під час перерви.

Я прийшов сюди з друзями. Спочатку трохи вагався коли вони мене покликали, але не шкодую про рішення прийти сюди. — розповідає Андрій. — Не очікував, що це буде настільки цікаво. Якщо щось таке проводитимуть ще раз, я обов’язково буду.

До слова, заходи у рамках «15х4» вже проводили у Тернополі раніше. Минулий відбувся 17 березня і стосувався таких питань як виборчі схеми, сучасне мистецтво та лікування ГРВІ.

Мар’яна Креховець
Фото з фейсбук-сторінки заходу «15х4»

Теги освіта