Публікації
14:31
9 Червня
1110

“Пітер Пен” у Тернополі: як юні актори відтворили казку

Публікації

8 червня у приміщенні кінотеатру «Перемога» відбулася прем’єра вистави «Пітер Пен», яку було повністю відтворено/відіграно  англійською мовою учасниками «English Drama Club». Вистава повністю відтворила сюжет повісті «Пітер і Венді» шотландського письменника Джеймса Баррі.
Процес підготовки почався ще у вересні минулого року і тривав до початку червня, каже керівник англійського драматичного гуртка Надія Тихоліз.

— Зараз ми готуємо вистави за рівнем складніші ніж наші перші вистави. Колись ми готувалися до вистави два місяці і це були простіші вистави. Зараз сценарій близько 40 сторінок. Текст англомовний, відповідно, потрібно було багато часу щоб підготувати дітей.

Про роботу над п’єсою та її різультати розповів її режисер та художній керівник «English Drama Club» Юрій Лаховський.

Як режисер, я результатом даної постановки, не зовсім задоволений, але я радий що діти виклалися повністю на 100% і навіть більше. Тобто, я задоволений працею дітей — каже пан Юрій. — Зараз я розумію і співчуваю вчителям, які працюють з дітьми тому що з ними дуже важко працювати. Кожна дитина — індивідуальність, до кожного треба знайти підхід, до кожного достукатися, влізти в її світ фантазій щоб з розумінням пояснити як вона має відіграти ту чи іншу роль. Але, ця важка праця приносить надзвичайно велику насолоду саме під час вистави.

Не менше за своїх керівників хвилювалися і самі актори. Звичайно, перед виступом хвилювався, хоча вчити текст і готуватися до вистави було не складно, бо я окремо ще займаюся англійською мовою — ділиться з нами Андрій Теслюк, який зіграв у постановці роль Капітана Гака.

— На «English Drama Club» ходжу вже третій рік і як на мене вистави хоч і стають довшими але вони стають і легшими.

До слова, це вже четверта англомовна вистава зіграна молодими акторами «English Drama Club».

 Репортер – Мар’яна Креховець