Публікації
10:02
3 Червня
1071

У Чорткові за сортування сміття даруватимуть подарунки

Публікації

31 травня з ініціативи міської ради у Чорткові розпочався марафон “21 день сортуємо сміття разом”, котрий має на меті поширити культуру сортування у містян.

Марафон проводиться у вигляді щоденних завдань. Учасники повинні виконувати завдання та ділитися результатами на своїх сторінках в мережі фейсбук з хештогом #21сортуємосміттяразом.

Найактивніші учасники отримають подарунок – свій комплект баків для сортування сміття.

Адреси де можна здати посортовані відходи (папір, картон, скло, пластик та пет-пляшки) вказані на сторінці завдань марафону у фейсбуці  https://www.facebook.com/events/609577392871467/

З кожним роком в Україні більшає прихильників руху Zero Waste, безсмітництво – це філософія, яка з англійської перекладається як “нуль відходів”, тобто все, що можливо використати повторно або здати на переробку обов’язково сортується.  

Першим кроком до зменшення кількості відходів є сортування сміття. В багатьох країнах вже давно стало нормою сортувати відходи, адже це не тільки оберігає навколишнє середовище від забруднення, а й дає можливість повторно використовувати скло, пластик, папір. А це в свою чергу дозволить економно використовувати земні ресурси.

Чимало країн подають нам приклад розумного поводження зі сміттям –  Швеція, Австрія, Британія, Сингапур (в цих країнах сміття перетворюють на енергію), в Індії пластик використовують для будівництва доріг. А в Бельгії є особлива інновація – калькулятор забруднення.

Як повідомляють на сайті Чортківської міської ради, на території міста розміщено 47 контейнерів для збору пет-пляшок та пластику, а Чортківською міською радою закуплено та встановлено два контейнери для особливо небезпечних відходів (використаних енергозберігаючих ламп та батарейок).

Поруч із створенням у місті відповідних умов для сортування відбувається поширення культури поводження з відходами. Тому, відтепер, на спинках двох «розумних лавок», що на центральній площі міста, розміщено інформацію про сортування відходів.

Якщо ви вже сортуєте сміття або хочете почати це робити, але не знаєте, як правильно – пройдіть короткий тест за посиланням: https://rubryka.com/article/sortuvaty-smittya/ і поділіться своїм досвідом та результатами в коментарях.

Ми віримо, що тільки спільними зусиллями можемо зберегти наш край чистим! Сортуйте сміття заради майбутнього!

Посилання на сайт Чортківської міської ради: http://www.chortkivmr.gov.ua/2019/05/28/a-vy-znayete-yak-sortuvaty-smittya/

Репортер – Ольга Оршак