Публікації
14:26
22 Березня
1036

На #TTF2019 розповідали про туристичні родзинки України

Публікації

21-22 березня Тернопільський Туристичний Форум привіз до Тернополя учасників з різних міст нашої країни. В перший день Форуму свої регіони презентували гості, зокрема, з Вінниці, Дрогобича і Кам’янця-Подільського. А наступного дня всіх учасників форуму повезли оглядати туристичні родзинки нашої області – Зарваницю і Бучач.

З Вінниці до нас завітала Галина Малець, директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради, радник міського голови. Вона виклала досить потужну презентацію. Її просто неможливо було зупинити – так багато пані Галина хотіла розповісти про туризм Вінничини.

Наприклад, вона розповіла, що з квітня в Вінниці відкривається сезон фонтанів. (Хто ж не чув про знамениті вінницькі фонтани?!..) Згадала також про видатних людей краю, про місцеву кухню, а також про  музеї і фестивалі регіону.

Місто Дрогобич представив інший учасник Форуму – Ігор Чава, директор КП ТІЦ м. Дрогобич. Він розповів слухачам про цікавинки їхнього краю – церкви, музеї, митців, пам’ятники, цікаві мурали і навіть ліхтарі..

Досить цікаво було довідатися про те, що в одному з музеїв є колекція різноманітних ваг. Є навіть такі ваги, де в давнину важили жінок. Якщо жінка важила менше 48 кг., то вважали, що вона відьма і може літати на мітлі…

Про Кам’янець-Подільський презентацію провів завідувач науково-експозиційного відділу Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Ростислав Майор. Від нього присутні почули про Єдиний квиток, який запровадили в місті в 2017 році для відвідин туристами основних туристичних пам’яток. Сюди входить п’ять місць – Старий замок, Ратуша, Галерея мистецтв, Музей старожитностей і Виставкова зала. Цей квиток діє три дні з дня купівлі. Економія – 50 грн. (з Єдиним квитком відвідувач за вхід платить 100 грн., без нього – 150).

На Форумі, який проходив в Українському Домі «Перемога», було багато молоді – захід відвідали студенти 5 навчальних закладів, де викладається спеціальність «туризм». 

Також були присутні представники “Незалежної асоціації блогерів”. Ввечері першого дня, після всіх виступів, для них було організовано оглядову екскурсію оновленими об’єктами нашого міста.

Також в рамках Форуму, в холі Українського Дому «Перемога», відбулась виставка туристичного потенціалу області. Учасники: Державний історико-архітектурний заповідник в м. Бережани, Національний Заповідник “Замки Тернопілля”, ТІЦ м. Теребовля, музей Лепкого (Бережани), Національний природний парк “Кременецькі гори”, Кременецько-Почаївський Державний історико-архітектурний заповідник.

Організаторами ТТФ2019 виступили Тернопільська міська Рада, ТІЦ м. Тернопіль, а співорганізаторами – Тернопільська ОДА, управління туризму.

Фото автора

Автор: Галина Жук