Публікації
16:15
14 Березня
1113

Величезна кольорова куля емоцій для особливих матусь

Публікації

фото Олена Мудра, Надія Ротман, також з відкритих джерел

 

Весна, Париж, макіяж, пілатес, зачіски, фотосесія, розмова з фахівцями, зокрема, з психологом, екскурсія та обід у колі однодумців – така насичена програма проекту “Я.VESNA” для більшості її учасниць була справжнім подарунком, адже усі вони особливі матусі. Їх діти потребують щоденного догляду через проблеми зі здоров’ям.

 

Ідею провести подібну зустріч подала Олена Коваль. Її активна життєва позиція вже суттєво змінює життя сімей з дітками з інвалідністю. Щоби допомагати вирішувати спільно проблеми, які виникають у ході реабілітації та лікування дітей, Олена організувала рух “Життя без меж”. Окрім того бажає кожній особливій мамі знайти новий сенс у житті і бути щасливими.

Ініціативу Олени підтримали у громадський організації “Ділові Українські жінки в Тернопільській області” – на їх благодійних заходах, “Ранкових кавах”, вже не вперше збирають кошти на допомогу іншим людям. Віце-президент ГО “Ділові Українські жінки в Тернопільській області” Олеся Чванкіна розповіла, що кошти з “Ранкової кави”, де гостею була Ольга Сумська, жінки віддали на цей захід. Олена Коваль склала програму, вона мама двох діток, виховує донечку і чотири роки бореться за здоров’я сина. Олена Коваль: “Я, як ініціатор проекту “Життя Без меж”, мама також дитини з важкою формою інвалідності, розумію, що таке знаходитись практично завжди в замкненому середовищі. Спливають дні, тижні, місяці, а з тобою немов нічого нового не відбувається. Втрачаються сили, знижуються життєва енергія. Ця подія довела, що такі заходи, як ковток свіжого повітря для нас.” Олена додає, що бажаючих було значно більше, стали учасницями події “Я.VESNA” ті, хто першими відгукнулися. Це ще раз доводить необхідність таких заходів. Ось так дванадцять тернополянок змогли змінити свій імідж, поговорити про важливе у першу суботу березня. Основним подарунком у цей день такі назвали спілкування.


Лариса Люба: “Я виховую сина – він сонячна дитина. У перші роки його життя мені було важко, інформації вкрай мало, як виховувати таких дітей, одного разу ми пережили з ним тяжкий момент і я ледь його не втратила – в ту мить все перевернулось, я зрозуміла, як люблю своє дитя і з’явились сили жити активно. Ми знайшли центри реабілітації, займаємось у Бебіко. Старша донечка також радіє успіхам братика, допомагає йому пізнавати цей світ. Я готова ділитись з іншими своїм досвідом. Такі зустрічі дуже доречні.” Щаслива мама – щаслива родина – відчути себе жінкою, яка може бути не тільки люблячою і терплячою, мужньою мамою, а і просто жінкою, яка може тішитись від краси, моди, спорту, спілкування було на меті організаторів. Учасниці проекту щиро ділились емоціями на соціальних сторінках.

Інна Качуровська: “Я мала змогу ближче познайомитись з іншими матерями, поспілкуватися, почути цінні поради психолога, отримати гарний макіяж та хорошу зачіску. Ваша турбота та підтримка – це свідчення про те, що ми не залишаємося наодинці зі своїми проблемами.”

Людмила Березовська: “Складно описати ті емоції, які супроводжували протягом дня. Були і сльози, і посмішки, і стільки тепла і любові. Величезна кольорова куля емоцій. Я вперше була на професійному макіяжі і зачісці. І до нині ще навіть лишились локони. Ці емоції, події, люди, все це залишиться надовго з нами.”

Тана Сиротюк: “Подібного в мене не було досі ніколи. І тому я з захопленням за усім цим спостерігала, насолоджувалась і старалась запам’ятати кожну секунду того дня. Зранку у нас було заняття з пілатесу. Зрозуміла, що моє тіло може набагато більше, ніж я деколи думаю. Тільки треба регулярніше займатись. Потім приємна бесіда з психологом, яка дала відповіді і поради на всі наші питання. Була дуже цікава екскурсія. Подяка і фотографу, яка робила нам пречудові фото. Дегустація домашнього варення нас теж зачарувала. Мені найбільше сподобалось варення з ківі. Ще велике “Дякуємо” треба сказати дівчатам, які створювали нам красу. Вразила їх професійність і вміння робити це швидко і красиво. Мою звичну зачіску змінили на розкішні локони, а від макіяжу я просто отримувала задоволення. Це було так класно.”

Олена Коваль: “Чимало представниць прекрасної статі забувають про себе ставши матір’ю. Цей стан до болю знайомий жінкам, які виховують діток з інвалідністю. Коли практично весь час знаходишся з дитиною, яка потребує постійного догляду, мимоволі втрачаєш свою індивідуальність. Як зуміти переступити через бар’єр і хоч інколи відчути себе “справжньою жінкою” – відповідь на це питання дав захід “Я.Vesna”. Величезна подяка ГО «Ділові Українські Жінки в Тернопільській області» на чолі з Іриною Демкурою, адже завдяки їй дванадцять матусь діток з інвалідністю подивились на себе по-іншому! Дякую Олесі Чванкіній за проведену організаційну роботу.

Будьмо відвертими – сходити на заняття з пілатесу Ольги Левчук, отримати професійну консультацію психолога марини Орап, підкріпитись в “Бандерас, побувати на екскурсії з Тетяною Фариною в етногалереї “Спадок” родини Демкур, а в завершенні ще й закріпити спогади про цей чудовий день фотосесією з Надією Ротман – не кожного дня нам, матерям, які виховують дітей з інвалідністю, таке вдається.

Усі матусі вдячні за створення образу та цінні поради візажистам і майстрам-перукарям, а саме студії-салону «Азалія», майстрам – перукарям Анні Павловській, Наталії Присяжній, учениці перукарських курсів, Нелі Ханенко; студентам перукарям Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола (викладач Таміла Демкура) Хижій Софії, Гуляйгроцькій Діані, Осецькій Ірині, Божковій Надії, Козак Софії. Підкреслили природню красу за допомогою декоративної косметики майстри своєї справи – Уляна Бланк, Ірина Руда, Чикало Ольга, Лучка Наталія, Григорук Оксана.

Також нам випала нагода почути цікаву інформацію, щодо домашнього варення від Ольги Навроцької. Дванадцять матерів діток з інвалідністю отримали грошові дарунки від Олени Бренич, за отримані кошти кожна з них придбає собі свій персональний подарунок! Кожна учасниця проекту отримала букетну композицію від галереї квітів “Ігор”. Солодким та смачним день зробила Віталій Воляк (українське морозиво та випічка).
Окрема подяка родині Демкур за надану святкову локацію (ТВЦ «Атріум») та ряд приємних сюрпризів.”

Олена Коваль організовує і наступну позитивну подію – майстер-клас малювання пастеллю разом з Олександром Чмиленко.