Публікації
12:01
23 Січня
893

Які професії були найбільш затребуваними на Тернопільщині у 2018 році

Публікації

Тернопільський обласний центр зайнятості на своєму сайті інформує про те, що їх протягом 2018 року роботодавці поінформували про наявність 41389 вакансій. Відповідно, вони склали топ найбільш затребуваних професій нашої області.

За матеріалом статті, у розрізі професій найбільший попит роботодавців Тернопільщини спостерігається на підсобних та кваліфікованих робітників – це водії, в’язальники схемних джгутів, кабелів та шнурів, оператори котельні, трактористи, слюсарі, швачки, муляри, електрогазозварники, дорожні робітники та робітники з комплексного обслуговування й ремонту будинків тощо.

  Також, затребувані працівники сфери послуг (продавці, кухарі, охоронники, офіціанти, молодші медичні сестри, бармени, помічники вихователя та перукарі тощо).

  У сільськогосподарському секторі – робітники фермерського господарства та з догляду за тваринами, овочівники, робітники на лісокультурних (лісогосподарських) роботах, тваринники, оператори машинного доїння, лісоруби, свинарі та робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва.

  Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи – бухгалтерів, спеціалістів державної служби, медичних сестер, вчителів, вихователів, економістів, інженерів різних галузей.

    Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, прибиральники, вантажники, сторожі.