Публікації
17:09
8 Січня
912

У Тернополі стане обов’язковим сортування побутових відходів

Публікації

Фото: Ольга Демчук

З метою забезпечення у Тернополі належного утримання елементів благоустрою та санітарно-епідеміологічного стану у сфері поводження з відходами, на черговій сесії міської ради були внесені зміни та доповнення до рішення міської ради від 19.05.2011р. № 6/8/20 «Про затвердження Правил благоустрою м. Тернополя», – як повідомляє Тернопільська міська рада на своєму офіційному сайті.  

Фото: Ольга Демчук

Згідно із змінами, відтепер виконавцям послуг з управління, утримання, обслуговування багатоквартирних будинків, ОСББ, ОСН, СК та нежитлових приміщень необхідно переобладнати існуючі контейнерні майданчики для забезпечення роздільного сортування побутових відходів, а у багатоквартирних будинках, де наявні діючі сміттєпроводи- влаштувати на прибудинковій території контейнерні майданчики для забезпечення роздільного сортування побутових відходів.

За матеріалами сайту, надавачі послуг із вивезення побутових відходів, відповідно до нових правил, повинні укомплектувати існуючі майданчики контейнерами для роздільного сортування побутових відходів ( змішані відходи, полімери, скло).

Зображення з сайту rada.te.ua 

Органам самореалізації населення, житлово-будівельним кооперативам та об’єднанням співвласників багатоквартирних  будинків і споживчим кооперативам забороняється:

– вивозити і вивантажувати у не відведених для цього місцях тверді побутові відходи, великогабаритні та ремонтні відходи, рослинні рештки, тощо;

– зберігати в приміщеннях багатоквартирних будинків вибухонебезпечні чи екологічно шкідливі речовини і предмети;

– порушувати  (руйнувати чи псувати) вулично-дорожню мережу, інші об’єкти благоустрою міста;

– паркувати транспорт на зелених зонах;

– самовільно влаштовувати городи, пошкоджувати або знищувати газони;

– спалювати суху природну рослинність або її залишки та будь-які інші відходи;

– влаштовувати огорожі по периметру відведеної земельної ділянки (оренда, власність, постійне користування);

– ремонтувати, мити та заправляти автомобілі, мотоцикли, мопеди, скутери та інші транспортні засоби на прибудинкових територіях та зелених зонах;

– порушувати права і законні інтереси громадян та інших суб’єктів благоустрою міста;

– самовільно встановлювати засоби організації дорожнього руху без відповідних погоджень.

Нагадаємо, у разі порушення вимог у сфері благоустрою громадяни,  посадові особи та громадяни-суб’єкти підприємницької діяльності несуть відповідальність згідно ст.82 та ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, шляхом накладення штрафу передбаченого чинним законодавством.