Публікації
16:48
7 Січня
814

У Києві на Софійській площі утворилася кількатисячна черга з охочих подивитись на Томос

Публікації

Томос про автокефалію Православної церкви України вже може побачити кожен охочий у Софії Київській. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Після завершення різдвяної літургії, яку провів Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній за участю керівництва держави, відкрито вхід усім охочим до Софії Київської, де у трапезному храмі (Малій Софії) виставлено Томос про автокефалію ПЦУ.

Як зазначають автори у статті, через усю Софійську площу розтягнулася черга з кількох тисяч охочих побачити Томос. Панує піднесена атмосфера. Люди близько двох годин чекали на відкриття храму після завершення святкового богослужіння. Так, Томос зможе побачити кожен охочий у будь-який день з 8:00 до 18:00.

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. У неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія у Стамбулі відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній. В Україні Томос вперше продемонстрували на святковій божественній літургії 7 січня у Софії Київській.

Нагадаємо, 6 січня в патріаршому храмі Святого Георгія в Константинополі 6 січня відбулася церемонія передачі Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України. ЗМІ повідомляли, що Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України.