Публікації
16:19
26 Грудня
743

Метододологія Тернополя по дослідженню КП — уже в Маріуполі

Публікації

У листопаді Центр громадського контролю «Дій-Тернопіль» представив Методологію дослідження комунальних підприємств на предмет прозорості та публічності. Під час аналізу було досліджено 24-ри комунальних підприємства міста та визначено рівень їх прозорості згідно методологічних показників.

За матеріалом Коаліція ГО “Тернопільський центр реформ”, ініціативу дослідження комунальних підприємств  активно підтримав Маріуполь. Центр «Дій!» в Маріуполі також провів власне дослідження комунальних підприємств, застосувавши Методологію дослідження. Згідно результатів роботи прозорими комунальними підприємствами у Маріуполі є ТТУ, Тепломережа, Міськводоканал, керуюча компанія «Східна» та керуюча компанія «Кальміуська». Комунальні підприємства, інформацію про які не вдалось знайти: дитячий кінотеатр ім.Лукова, комунальні стоматологічні лікарні №5 та №6, КП «Учбово-консультаційний центр» та Маріупольське БТІ.

Як розповів Максим Макар , розробник Методології дослідження комунальних підприємств: «Ми
працювали над даною методологією від початку червня 2018 року, хоча ідея виникла ще у листопаді17-го. Але витрачений час того вартий. Разом з Тарасом Случиком розробили інструмент за допомогою якого можна проаналізувати будь-яке комунальне підприємство України. Ми намагались спростити роботу з темою комунальних підприємств для громадських активістів та активних людей.  Провівши дослідження комунальних підприємств Тернопільської міської ради зараз працюємо над рекомендаціями, які повинні покращити ситуацію з опублікуванням інформації про КП. Окрім того, плануємо провести аналогічне дослідження в Тернополі наступного року для порівняння результатів. Тішить, що наші колеги з Центру громадського контрою «ДІЙ! Маріуполь» провели аналогічне дослідження комунальних підприємств свого міста та нещодавно презентували результати».

Про прозорість та публічність тернопільських КП, читайте за посиланням: https://act.org.ua/events/381/u_ternopoli_pokazaly_najmensh_ta_najbilsh_prozori_komunalni_pidpryymstva