Публікації
16:24
19 Грудня
787

Тернопільські школярі побували на професіографічній екскурсії

Публікації

Фото: Pixabay

Восьмикласники Тернопільської ЗОШ № 18 побували на професіографічній екскурсії у відокремленому підрозділі “Моторвагонне депо” ПРАТ «Укрзалізниця», яку організували фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості.

Про це повідомляє Тернопільський обласний центр зайнятості.

Заступник начальника депо Ігор Катинський розповів юним відвідувачам про діяльність підприємства, про кількість працюючих та їх професійний склад, особливості роботи з ремонту та обслуговування вагонів, тепловозів та дизель-поїздів.

Фото: Тернопільський обласний центр зайнятості

Школярі побували у цехах та на виробничих ділянках депо, де побачили роботу фрезерувальних, токарних, свердлильних верстатів; поспостерігали за роботою зварювальників. Ярослав Сампара, заступник начальника депо, показав учням цехи, де розміщені тепловози що підлягають ремонту, оглядові ями та домкрати, призначені для обслуговування рухомого складу депо.

Старший інспектор з кадрів Юлія Черніцька та помічник з кадрових питань Ірина Геттер розповіли учням про особливості роботи у депо слюсарів, токарів, фрезерувальників, електрогазозварників, а також машиністів, помічників  машиністів дизель-поїздів, бригадирів поїздів, провідників вагонів та ін. Вони зазначили, що всього у структурному підрозділі працюють понад 400 осіб.

Так, вони дізналися про навчальні заклади, де можна здобути професії, у яких є потреба в ПРАТ “Укрзалізниця”; розміри заробітних плат різних категорій працівників. Школярі мали нагоду побувати в ролі машиніста дизель-поїзда.