Публікації
14:54
18 Грудня
1056

У Тернополі можлива нова транспортна модель

Публікації

Скріншот з сайту ternopil.webcam 

У понеділок, 17 грудня в сесійній залі Тернопільської міської ради відбулася презентація рекомендацій нової транспортної моделі міста, плану міської сталої мобільності та нової маршрутної мережі громадського транспорту, яку представила компанія «Дорнієр Консалтинг Інтернешенал ГМБХ».

Про це повідомляють на офіційному сайті Тернопільської міської ради.

«Незабаром Тернопіль може увійти до числа перших міст України, у якому буде повністю оновлена транспортна мережа, що буде оптимальною як для перевезення пасажирів, так і для проїзду на власному автомобілі, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Для цього ми оголосили тендер на надання пропозицій та рекомендацій, якою має бути нова транспортна модель у Тернополі, а також маршрутна мережа громадського транспорту у місті».

Відтак, компанія «Дорнієр Консалтинг Інтернешенал ГМБХ», що перемогла у тендері, протягом кількох місяців проводила комплексне обстеження транспортної системи Тернополя, що включало дослідження пасажиропотоків міста, інтенсивності руху у «пікові» години, а також соціологічне опитування з метою виявлення транспортної поведінки мешканців Тернополя. З урахуванням міжнародного досвіду та, беручи за основу екологічність, економічність та доступність для усіх верст населення, фахівцями компанії були створені: нова транспортна модель, план міської сталої мобільності та оновлена схема руху громадського транспорту у Тернополі.

Остаточний варіант нової транспортної моделі міста буде винесений на затвердження виконавчого комітету Тернопільської міської ради після обговорення та узгодження усіх наданих рекомендацій і пропозицій

Нагадаємо, нещодавно, в рамках створення єдиної комунальної транспортної компанії, КП «Тернопільелектротранс» здійснило закупівлю 20-ти сучасних низькопідлогових автобусів, які будуть курсувати вулицями міста уже в 2019 році.