Публікації
17:50
12 Грудня
752

Можливе обмеження у подачі води для всього населення Тернополя

Публікації

Фото: Pixabay

Адміністрація КП «Тернопільводоканал» через борги у сумі понад 15 000 000 грн. просить тернополян, які мають заборгованість за спожите водопостачання та водовідведення, якомога швидше погасити борги, а інших мешканців міста – своєчасно подавати показники лічильників та сплачувати поточні платежі.

Про це інформують на офіційному сайті Тернопільської міської ради

Так, уже з 20 грудня підприємство може залишитися без електропостачання. А це, в свою чергу, може спричинити обмеження у подачі води для всього населення міста.

Зі слів директора КП «Тернопільводоканал» Володимира Кузьми, така непроста ситуація із заборгованістю склалася у зв’язку з тим, що протягом 2018 року практично щомісяця зростала вартість електроенергії для непобутових споживачів, до яких відноситься і КП «Тернопільводоканал». А це, в свою чергу, повинно було спричинити збільшення тарифу на воду (оскільки 40% затрат водоканалу у тарифі на воду — це електроенергія).

Натомість тариф на послуги водопостачання у Тернополі залишився на попередньому рівні, адже впродовж 10 місяців Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, не здійснила його коригування. Відтак, сума боргу за спожиту електроенергію перед «Тернопільобленерго» щомісячно зростала приблизно на 1 млн.грн.

Таким чином, нещодавно ВАТ «Тернопільобленерго» повідомив «Тернопільводоканал» про повне відключення від електропостачання у випадку невиконання своїх боргових зобов`язань. Шляхом домовленості сплату боргу вдалося відтермінувати до 20 грудня.

«Єдиним способом для врегулювання цієї ситуації на даний час є проведення переговорів та реструктуризації боргу, оскільки сума заборгованості «Тернопільводоканалу» є достатньо великою для її повного погашення впродовж 10 днів», – пояснює заступник міського голови Владислав Стемковський

До слова, сплатити борги тернополян просять і у «Тернопільміськтеплокомуненерго», оскільки станом на сьогодні борг за електропостачання у цього підприємства складає більше 4 000 000 грн.