Публікації
12:17
22 Листопада
821

Тернопіль – перший в Україні завершив процедуру приєднання навколишніх сіл до міської територіальної громади

Публікації

Скріншот: Google.com.ua/maps/place/Тернопіль

Тернопіль став першим обласним центром в Україні, який завершив процедуру приєднання навколишніх сіл у територіальну громаду. Адже саме 21 листопада Кабінет Міністрів України вніс зміни до перспективних планів формування територій громад.  Відтак, цей крок став останнім до створення Тернопільської міської територіальної громади.

«Приєднання Курівецької, Малашовецької, Чернихівської та Кобзарівської сільських рад та створення єдиної міської територіальної громади дає нові перспективи для розвитку восьми сіл та Тернополя, а також для громади в цілому», – зазначає очільник Тернополя Сергій Надал.

Пройдений чималий шлях по приєднанню сіл до міста обласного значення. Адже весь алгоритм складався з 10 кроків і передостанній відбувся 14 листопада 2018 року на сесії Тернопільської міської ради, коли прийнято рішення «Про добровільне приєднання чотирьох сільських територіальних громад – Курівецької, Малашовецької, Чернихівської та Кобзарівської до територіальної громади обласного центру та міста обласного значення Тернопіль». А вже 21 листопада Кабінет Міністрів України вніс зміни до перспективних планів формування територій громад і таким чином вже з 22 листопада Тернопіль отримає статус Тернопільської міської територіальної громади.

До слова, рішення інших міст обласного значення, зокрема Вінниці набирає чинності 29 листопада, а Житомира – 1 грудня. Відтак, Тернопіль став першим серед обласних центрів країни, який завершив процедуру приєднання навколишніх територіальних громад до міста обласного значення.

Довідка. Консультативну допомогу у проходженні всіх етапів приєднання надавали регіональні консультанти офісу реформ при Тернопільському регіональному відділенні АМУ в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що реалізується спільно з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).