Публікації
17:15
15 Листопада
787

У Тернополі знову піднімуть ціну за проїзд в громадському транспорті

Публікації

Фото: Ольга Демчук

На основі отриманого висновку незалежного експерта щодо доцільності зміни тарифів на перевезення пасажирів у громадському транспорті Тернополя, поданих рекомендаційних пропозицій профільною депутатською комісією та розрахунків вартості проїзду місцевими громадськими активістами, 15 листопада рішенням  виконавчого комітету затверджено нові (недиференційовані) тарифи на проїзд у міському громадському транспорті.

Про це інформує прес-служба Тернопільська міська рада на офіційному сайті.

Вартість проїзду у тролейбусах становитиме 5 гривень, а у маршрутних таксі та автобусах  6 гривень, як при безготівковому розрахунку («Картою тернополянина», електронним проїзним квитком), так і при сплаті готівкою.

«Нові єдині тарифи на проїзд у громадському транспорті Тернополя будуть впроваджені з 17 листопада та діятимуть до 20 грудня 2018 року, а з 20 грудня вступають в дію диференційовані тарифи, коли вартість оплати за проїзд готівкою чи будь-яким іншим способом, за винятком «Карти тернополянина» та неперсоніфікованого квитка, буде дорожчою, – наголошує Сергій Надал. – Метою цього є максимальне виведення з обігу готівки при розрахунку за проїзд та ведення чіткого обліку пасажирів”.

Очільник Тернополя додає, що рішення про зміну тарифу з 20 грудня прийняте з метою  надання усім тернополянам достатньо часу для виготовлення персоніфікованої «Картки тернополянина»,- як інформують вони.

Важливо, оформити «Карту тернополянина» можуть особи, які прописані чи офіційно працюють у Тернополі, а також мешканці сіл, що увійшли до складу Тернопільської МТГ. Документи на оформлення карти можна подати у Центрі надання адміністративних послуг, чи  Управлінні соціальної політики міської ради, чи в оператора електронних систем міста.