Публікації
15:16
31 Жовтня
998

У Тернопопі піднімуть тарифи на проїзд у маршрутках та тролейбусах

Публікації

Фото: Ольга Демчук

З 1 листопада у Тернополі вступають в дію нові тарифи на проїзд у маршрутках, автобусах та тролейбусах.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада

Вивчення та економічний розрахунок тарифу на послуги пасажирського автомобільного перевезення, відповідно до наказу Міністерства транспорту та зв’язків України № 1175 від 17.11.2009р. та розрахунок тарифу на послуги міського електричного транспорту відповідно до наказу Міністерства інфраструктури України №940 від 25.11.2013р.

Як пояснює начальник управління економіки, промисловості, та праці Тетяна Корчак, у Тернополі нові тарифи розраховувалися на підставі вищевказаних нормативних документів, відтак є обґрунтованими  та сформованими відповідно до визначення планової  собівартості  послуг  із перевезення пасажирів.

«Зокрема, при розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту (маршрутки, автобуси), враховувалося: кількість автобусів, їхні паспорти маршрутів, протяжність маршрутів, а також матеріальні витрати – це витрати на паливо, на шини та мастильні матеріали, а також розраховувалася амортизація, норматив чисельності водіїв та інше, – зазначає Тетяна Корчак. – Від періоду останнього підняття цін на проїзд, яке відбувалося в місті у 2017 році, вартість паливних матеріалів зросла на 16 %, а розмір мінімальної заробітної плати зріс на 15%. Відтак, при формуванні нового тарифу на послуги пасажирського автомобільного перевезення, у нього закладена ціна на дизельне пальне з врахуванням індексу інфляції (розміром 30 грн/літр), а також розмір мінімальної заробітної плати на рівні 4170 грн, який є прогнозований Урядом уже з січня 2019 р. При формуванні тарифів на послуги міського електричного транспорту (тролейбус) додатково враховувався також ріст вартості електроенергії».

Важливо, що при наявності пільгової «Картки тернополянина» усі категорії пільгового населення у тролейбусах та маршрутках перевозяться безкоштовно та у необмеженій кількості. Учасники бойових дій та добровольці надалі їздитимуть безкоштовно та без обмежень лише при наявності посвідчення «Учасника бойових дій» та посвідчення добровольця відповідно.