Публікації
11:29
16 Жовтня
597

Андрій Парубій привітав українців з початком процесу надання Українській Помісній Православній Церкві Автокефалії

Публікації

«Вітаю усіх з рішенням Синоду Вселенської Патріархії. Першим пунктом цього рішення оголошено про процес надання Українській Помісній Православній Церкві Автокефалії. А головне – скасовано анексію Київської Митрополії Москвою 1686 року. Це була анексія не тільки церкви – це була спроба анексії нашої пам’яті, історії і духовності. Історична правда перемогла, як це завжди буває з будь-якою імперією», – заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на початку засідання Погоджувальної ради.

       А.Парубій висловив переконання, що «найближчим часом відбудеться Всеукраїнський Православний Собор у Києві, у якому візьмуть участь всі ієрархи – патріоти України, які проголосять утворення Єдиної Помісної Української Православної Церкви». За його словами, «після об’єднавчого собору в Києві, Всесвятійший Патріарх Варфоломій вручить Предстоятелю Помісної Української Православної Церкви Томос про Автокефалію», як зазначає прес-служба Апарату Верховної Ради України.

«Процес надання Томосу про Автокефалію, який зараз відбувається, став можливим завдяки зверненням Верховної Ради України на ім’я Вселенського Патріарха Варфоломія. Тому я щиро хочу подякувати народним депутатам України – патріотам, які підтримали це звернення», – наголосив А.Парубій і додав: «Ми продовжуємо боротьбу за створення нашої Єдиної Помісної Української Православної Церкви. Закликаю народних депутатів – патріотів об’єднатися навколо цього важливого питання. Хочу висловити подяку Президентові України, який доклав неймовірних зусиль,  щоб це рішення стало реальністю, і щоб це рішення було прийнято Вселенським Патріархом. Адже це питання також і питання нашої національної безпеки. Це питання утвердження української Державності».

Повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України.