Публікації
12:25
6 Жовтня
1435

Скарбничка рекордів Тернополя поповнилась ще на чотири досягнення

Публікації

Біля Тернопільської Центральної дитячої бібліотеки, що на вулиці Миру, у п’ятницю 5 жовтня було спекотно. Діти та дорослі, які відгукнулись на запрошення прийти на “Козацькі забави”, які влаштували гості з Хоросткова, побачили, як хоростківчани встановлюють рекорди Тернополя. Зафіксував рекорди засновник “Книги рекордів Тернополя” Леонід Бицюра.
Першими документи, що засвідчують рекорди, отримали хлопці, які надзвичайно швидко збирають кубики Рубика – Віталій Ренасевич, його рекорд 12 с (кубик 3Х3) та Назарій Скочипець, його рекорд 60 с (кубик 4Х4). свої рекорди вони встановили раніше у Центрі науки Тернополя, тому, як збирається кубик гості свята не побачили.
Далі дивувала тернополян Дадерко Аліна, який усього 11 років, за 31 с вона розказала вірш-байку Леоніда Глібова “Коник-стрибунець”, за що отримала гучні оплески та свідоцтво про рекорд.
Брат Аліни Віталій Дадерко відтискався від підлоги, але з опорою на цвяхи довжиною 10 см. Хлопець зробив 80 відтискань, що неабияк здивувало гостей свята. Свій рекорд він готував на протязі двох місяців. На долонях у парубка мозолі. Віталій та Аліна не тільки рекордсмени, а і передують у Всеукраїнських змаганнях з тяжкої атлетики.
Дві гирі вагою по 16 кг поставлені одна на другу однією рукою чотири рази підняв на витянуту руку рекосрдмен з Яблунова Андрій Балабух. Глядачі затаїли дихання, адже гирі хитались та ковзали, вимагаючи від рекорсмена тримати рівновагу. Андрій каже, що ці гирі, якби не були такими слизькими, дали би змогу підняти їх ще так раз і, навіть, більше. Свої рекорди хотів би продовжити встановлювати, в запасі у чоловіка є незвичні досягнення.
Василь Шевчук відомий в Україні не тільки рекордами. У своєму Хоросткові опікується спортом, біля свого закладу харчування у парку самотужки спорудив майданчик з тренажерами та дитячий спортивний майданчик. Регулярно влітку проводить спортивні свята. Взимку моржує. Минулого року на початку осени Василь встановив рекорд Тернополя з віджимання на цвяхах від підлоги, і цей же день завітав у Центральну міські бібліотеку, неабияк здивував присутніх своєю майстерністтю і потоваришував з господинями. Їх спілкування принесло плідні плоди – Василь пообіцяв влаштувати свято, подібне на козацьки розваги у рідному Хоросткові. Але чоловік пішов далі – у своїх планах він вже мав нові рекорди, до яких дуже прагнув, адже взимку мав тяжкий перелом правиці. З собою покликав і своїх друзів. Тому на рекорд Василя очікували саме так з нетерпінням, адже це результат його щоденної роботи над собою і маленька перемога. Свої віддисткання від підлоги Василь ускладнив – ноги спирались на вершечки цвяхів, а руки на ножі. Глядачі нарахували 38 відтискань, а Василь Шевчук отримав ще одне свідоцтво своєї особливої вдачі.
Після справжнього шоу-рекордів біля бібліотеки кожна дитина змогла прийняти участь у спортивних естафетах. Допомагали малечі дівчата з Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення. Змагання завершились – переможці отримали солодкі подарунки і кожна дитина ковалочок солодкого частування. Перекладенці приїхали до Тернополя із Хоросткова, спечені місцевими господинями.
Ось так усього за один день у Тернополі свідоцтво про рекорди отримали відразу шестеро людей, а скарбничка рекордів Тернополя поповнилась і стало у ній 32 рекорда. Леонід Бицюра наголосив – Тернопіль чекає на рекордсменів зі всієї України – готові зустріти та зафіксувати рекорд.