Публікації
20:01
4 Жовтня
802

В Україні патрульні використовуватимуть нові радари для фіксації швидкості

Публікації

Фото: Pixabay

з 8 жовтня в Україні патрульні почнуть використовувати радари TruCam для фіксації швидкості в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення. Повідомляють у Департаменті комунікацій МВС України.

У місцях фіксації порушень швидкісного режиму також будуть перебувати автівки патрульних. У Патрульній поліції і державному агентстві автомобільних доріг планують позначити місця, в яких буде здійснюватися такий контроль, відповідними дорожніми знаками.

Патрульна поліція буде використовувати TruCam у пілотному режимі з 8 до 14 жовтня.

Прилади TruCam вироблені у США. Вони, як повідомляють у МВС, отримали відповідний експертний висновок Державної служби зв’язку та інформації України, дійсний до 2021 року. TruCam має лазерне наведення, що дає змогу вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів, працює до 15 годин без підзарядки та карту пам’яті на 16 тисяч відеороликів чи 40 тисяч фото. Робить до 3 фотокадрів в секунду.  Має два режими – автоматичний, ручний та обладнаний GPS-датчиком. Даний пристрій містить у собі шифрування AES, що робить неможливим втручання в роботу системи та будь-яке корегування даних.

Повідомляє “Громадське радіо”.