Публікації
23:58
28 Вересня
691

Подробиці викрадення ікони Києво-Печерської лаври

Публікації

Фото з вільних джерел (Георгій Победоносець)

Ікону “Георгія Побідоносця”, викрадену у четвер 27 вересня з храму в честь ікони Божої Матері “Всіх скорботних Радість” у Києво-Печерській лаврі, хотіли продати іноземцям на території церкви в день викрадення. На даний момент ікону необхідно реставрувати через неакуратне поводження з нею з боку викрадачів.,- повідомляється на офіційному сайті Києво-Печерської лаври.

“В цей же день вкрадена ікона була виявлена при спробі її збуту іноземним гостям столиці на території Верхньої Лаври. Слава Богу, ікону знайшли, однак тепер її потрібно реставрувати унаслідок недбалого ставлення до неї”, – зазначають там.

Зазначають, що ікону було викрадено на Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. Священики Лаври одразу ж після події звернулися в поліцію.

Так, в топі знаходяться ікони, на яких зображені учасники Майдану. Приміром, у Києві освятили ікону, на якій були зображені Богоматір, учасники Майдану, воїни УПА і гетьман Мазепа. Реліговеди відзначили, що ікони з політиками не можуть стати причиною того, що вони стануть автоматичними святими. У церкві суворі вимоги виключно до написання ликів святих. Все, що проявляється, як ініціатива з боку людей, може змінюватись і видозмінюватися, повідомляє сайті Києво-Печерської лаври.

Фото з вільних джерел

Проте представники церков ставляться негативно до подібної творчості.

Також  відомо, що в мережі висміяли прогнози РПЦ з приводу того, що в разі надання автокефалії укрвїнській стороні, може статися криваве побоїще, в ході якої буде захоплено Києво-печерську лавру.

Користувачі відзнають, що це вже пряма загроза, а також зі сміхом додали, що з задоволенням відправлять усіх “гастарбайтерів” додому в Росію за “бороди і за поребрик”.

Знай.UA нагадує, що раніше повідомляли до Дня Хрещення Русі було відкрито восьме чудо світу.