Публікації
20:06
27 Вересня
785

«Голос війни»: ветерани АТО створили власну художню збірку

Публікації

Скріншот

Книга стала результатом соціального проекту «Голос війни: школа публіцистики для ветеранів АТО», де протягом 2-х місяців писемній майстерності ветеранів навчали відомі українські письменники, блоґери та журналісти. Зокрема, Сергій Жадан, Євген Положій, Катерина Бабкіна, Роман Вінтонів, Богдан Кутєпов, Роман Зіненко та інші.

«Голос війни: історії ветеранів» – збірка оповідань 22-ох учасників бойових дій в зоні АТО. Ідея видання –  дати можливість висловитися самим бійцям, аби суспільство почуло їхній голос, без спотворень і фільтрів. У збірці 29 історій, вік авторів від 22 років до 55років. Серед учасників Школи чоловіки та жінки різних професій: піаніст, вчителька початкових класів, дизайнер, маркетолог, журналіст, військовий капелан, викладачі та волонтери.

Книгу презентували у Києві 07 грудня 2017 року. Збірка видана не для продажу. Розповсюдження відбувається через ветеранські та партнерські організації.

Усі тексти авторів є на сайті, або онлайн-версію книги  тут .

Проект «Голос війни: школа публіцистики для ветеранів АТО»реалізується ГО «Інтерньюз-Україна» та Міжнародною організацією Internews за фінансової підтримки Уряду Канади через Міністерство міжнародних справ Канади та Міжнародного фонду «Відродження».