Публікації
21:52
23 Вересня
715

У наступному році на модернізацію освітнього простору початкової школи закладено 1 млрд гривень

Публікації

Фото: Pixabay

У проекті бюджету на 2019 рік знову закладено 1 млрд грн на модернізацію освітнього простору початкової школи – лише підтримуючи постійні інвестиції, можна здійснити справді глибоку реформу. Про це заявила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час свого виступу на Форумі видавців у Львові, – як інформує mon.gov.ua.

«Коли я йшла на посаду Міністра, єдина умова, яка була для мене важливою, це інвестиції в реформу. Бо інакше здійснити її просто неможливо. І це велика перевага, що Прем‘єр-міністр і члени Уряду розуміють важливість змін, які ми з вами робимо. Саме тому не зважаючи на усі складнощі бюджету наступного року, ми все ж заклали співмірну  інвестицію на наступний рік – 1 мільярд гривень на освітнє середовище для першокласників, що прийдуть навчатись у 2019 році», – розповіла Лілія Гриневич.

Вона також зазначила, що наступного року всі педагогічні працівники отримають підвищення зарплати на 9%, – як повідомляють на сайті mon.gov.ua.

«Це очевидно недостатнє підвищення заробітної плати. Я сподіваюсь, що в процесі доопрацювання бюджету у парламенті нам вдасться отримати більші преференції для освіти. Але все ж певне збільшення зарплатні відбудеться»,- прокоментувала Міністр.