Публікації
14:04
22 Вересня
750

У Тернополі проходить XVII Конгрес Світової федерації українських лікарських товариств.

Публікації

На форум до Тернополя приїхали кращі лікарі США, Бразилії, Німеччини, Польщі та усіх регіонів України. У церемонії відкриття взяли участь і заступник Міністра охорони здоров’я України Роман Ілик, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, голова обласної державної адміністрації Степан Барна. На плідну працю учасників Конгресу поблагословили Владика Нестор та Владика Теодор.

Як зазначено на сайті poglyad.te.ua з ітерв’ю Віктора Овчарука , “збереження та зміцнення здоров’я українського народу, розвиток національної медицини та співпраця з державними органами охорони здоров’я, суспільними, церковними організаціями і товариствами– ось далеко не повний перелік завдань, що ставлять перед собою українські лікарські товариства. Також долучаються до опрацювання сучасної концепції охорони здоров’я і законодавства України з цих же питань. Досягнення високого морально-етичного рівня лікарів у їх лікувально-профілактичній, науково-навчальній діяльності, громадському і приватному житті та виховання медичної молоді на фахових, патріотичних, етичних традиціях минулих лікарських поколінь та новітніх досягнень медичної науки – фундамент, на якому будується діяльність лікарських організацій.

На нинішньому етапі досягнення професійного самоврядування медичних професій є важливим для успішної модернізації національної охорони здоров’я на благо народу України.Тому Всеукраїнське Лікарське Товариство було і залишається основним промоутером лікарського самоврядування. З ініціативи ВУЛТ було підготовлено кілька законопроектів про лікарське самоврядування в Україні. У цій ситуації для українських лікарів залишається надзвичайно важливою подальша підтримка наших європейських колег в промоції і запровадженні ЛСВ в Україні. Наша сила, наше майбутнє, добро для наших пацієнтів — у збереженні нашого різноманіття і в нашому єднанні водночас.

Важливість обговорюваних сьогодні питань поза будь-яким сумнівом, адже від обговорюваних тем залежить здоров’я, а той життя наших пацієнтів, а відтак – майбутнє української нації. За ними життя українців”, – зазначив у своєму зверненні до колег Овчарук.