Публікації
23:42
21 Вересня
1123

Хто є новими членами ЦВК ?

Публікації

Фото: Pixabay

Укрінформ опублікувало дані щодо 14-ти членів Центральної виборчої комісії. 

20 вересня, Верховна Рада нарешті зробила оновила склад Центральної виборчої комісії. За кожного з чотирнадцяти нових членів комісії депутати голосували поіменно. А напередодні, 18 вересня, парламент збільшив кількісний склад ЦВК з 15 до 17 членів.

Ще 1 червня 2014 року сплив термін повноважень 12 з 15 членів ЦВК, а 3 лютого 2017 року – і 13-го члена комісії. 23 січня 2018 року президент Петро Порошенко передав голові Верховної Ради подання на оновлення складу ЦВК, в якому запропонував 14 кандидатів.

Нові члени ЦВК є:

1. Алла Басалаєва – квота групи «Відродження», її підтримали 280 нардепів.Алла Басалаєва

Алла Басалаєва

Алла Басалаєва має дві вищі освіти: правознавство та фінанси – і семирічний досвід роботи у ЦВК: з 2005 року – на посаді головного консультанта відділу представництва в судах і контролю за застосуванням законодавства про вибори і референдуми в Україні правового управління Секретаріату Комісії, а з 2008 по 2012 рік – завідувачем відділу представництва інтересів Комісії в судах юридичного управління Секретаріату ЦВК.2. Наталія Бернацька – квота «Народного Фронту», її підтримали 307 нардепів.

 

Наталія Бернацька

Наталія Бернацька

Магістр права, кандидат юридичних наук. На державну службу прийшла у 2014 році. Спершу обійняла посаду урядового уповноваженого з прав людини, а потім стала заступницею міністра юстиції. До цього вона працювала на кафедрі міжнародного права в Одеській юридичній академії. У 2013 році отримала свідоцтво про право займатись адвокатською діяльністю.3. Михайло Вербенський – квота Блоку Петра Порошенка, за нього подано 286 голосів.

 

Михайло Вербенський

Михайло Вербенський

Кандидат юридичних наук. В органах внутрішніх справ працює з 1976 року. Починав з УВС Чернігівської області. У 1998 році Вербенського було призначено першим заступником начальника головного штабу МВС України, з червня 2001 року працював заступником голови Державного департаменту з питань виконання покарань, у 2005 році очолив головний штаб МВС. У 2005-2006 та 2007-2010 роках, коли Юрій Луценко очолював Міністерство внутрішніх справ, був його заступником. У 2014 році Вербенський повернувся у міністерство, його призначили директором департаменту моніторингу та організаційно-інспекторської роботи МВС.

 

4. Андрій Євстигнєєв – квота «Батьківщини», 309 голосів «за».Андрій Євстигнєєв

Андрій Євстигнєєв

Магістр права, кандидат юридичних наук. У 2006 році отримав свідоцтво про право займатись адвокатською діяльністю, є засновником і керівником власного адвокатського бюро. Євстігнєєв має досвід законотворчої діяльності в якості помічника-консультанта на громадських засадах народних депутатів України IV, VI, VII і VIII скликань, зокрема він був помічником на громадських засадах народних депутатів від «Батьківщини» Валерія Кальченка та Бориса Тарасюка.

 

5. Ірина Єфремова – квота «Народного Фронту», її підтримали 307 нардепів.Ірина Єфремова

Ірина Єфремова

Має дві вищі освіти – педагогічну і юридичну та ступінь магістра державного управління. На початку кар’єри Єфремова поєднувала педагогічну і політичну діяльність: працювала в школах м. Зміїв (Харківська обл.) та Зміївського району, райвиконкомі, а також Зміївській районній державній адміністрації. У 2002-2005 роках почала юридичну кар’єру – працювала юристом у приватній фірмі «Кредо». З 2005-го по 2010-й, коли очільником Харківської ОДА був Арсен Аваков, Єфремова працювала головою Печенізької районної адміністрації. Пізніше вона стала депутатом Харківської обласної ради VI скликання від «Батьківщини». У листопаді 2014 року стала депутатом Верховної Ради VIII скликання від партії «Народний фронт».

6. Ольга Желтова – квота Блоку Петра Порошенка, 305 голосів «за».На даний час Ольга Желтова – заступниця завідувача секретаріату комітету ВР з питань правової політики і правосуддя, який очолює нардеп від БПП Руслан Князевич. До того була помічницею народного депутата України IV скликання Юрія Ключковського. У парламенті VII скликання виконувала обов’язки заступника завідувача секретаріату.

7. Олег Конопольський – квота Блоку Петра Порошенка, підтримали 288 нардепів.Закінчив Київський інститут міжнародних відносин. З 1994 року займається адвокатською практикою. У 2004 він представляв інтереси мера Києва, кандидата в президенти Олександра Омельченка. У 2006 був адвокатом керівника каналу «1+1» Олександра Роднянського в судовому спорі між ним та Ігорем Коломойським. На президентських виборах 2010 року Конопольський був довіреною особою кандидати в президенти Арсенія Яценюка.

8. Світлана Кустова – квота Блоку Петра Порошенка, її підтримали 306 нардепів.Світлана Кустова

Світлана Кустова

Наразі займається приватною адвокатською практикою. Прізвище Кустової стало відомо у 2003 році, коли вона захищала інтереси Віктора Ющенка у справі про встановлення результатів виборів президента України. Після цього її навіть включили у списки партії «Наша Україна – Народна самооборона». У 2012-2014 роках – помічниця народних депутатів на громадських засадах: Миколи Катеринчука (IV-V скликання), Романа Зварича (VI скликання), Петра Порошенка (VII скликання), Ірини Фріз (VIII скликання). На позачергових виборах у 2014 році була уповноваженою особою партії «Блок Петра Порошенка».

9. Ольга Лотюк – квота Блоку Петра Порошенка, 296 нардепів голосували за неї.Ольга Лотюк

Ольга Лотюк

Закінчила юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. З 2010 року і дотепер – доцент, професор кафедри конституційного права юридичного факультету цього ж вишу. Вона є автором понад 70 наукових праць з проблем конституційного права. Окрім того, Лотюк займалася і політичною діяльністю – була помічником на громадських засадах народного депутата України IV скликання від Блоку «За єдину Україну!» Миколи Оніщука. У 2006 році її висували кандидатом у народні депутати України від Всеукраїнської партії «Нова сила» Юрія Збітнєва (№ 2 у виборчому списку).

10. Віталій Плукар – квота Блоку Петра Порошенка, 302 голоси «за».Віталій Плукар

Віталій Плукар

Закінчив юридичний факультет і факультет міжнародних відносин Львівського національного університету ім. Івана Франка, кандидат юридичних наук. З березня 2015 року – завідувач відділу моніторингу діяльності місцевих органів влади і підтримки їхніх правотворчих ініціатив Департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації президента України. До того був помічником нардепу від партії «Удар» Валерія Карпунцова (VII скликання). У 2012–2014 рр. працював на громадських засадах у юридичному департаменті «Удару», зокрема представляв партію в судовій справі проти спікера Володимира Рибака (про кнопкодавство), а також у справі про порушення процедури ухвалення закону про Всеукраїнський референдум.

 

11. Євген Радченко – квота «Самопомочі», підтримали 289 нардепів.Євген Радченко

Євген Радченко

Закінчив НПУ імені М. П. Драгоманова (учитель історії та правознавства) і аспірантуру за спеціальністю «Конституційне право», а також Європейський університет (магістр права). Працював у 14 країнах міжнародним спостерігачем на виборах, консультантом у виборчих штабах, керівником групи юридичних консультантів у виборчих штабах. З 1994 по 2004 рік — заступник голови правління Комітету виборців України. Був помічником-консультантом народного депутата Ігоря Коліушка (IV скликання). З 2009 року – експерт Венеційської комісії. Нині директор з розвитку організації «Інтерньюз-Україна». Разом з тим, Радченко входить до групи Реанімаційного пакету реформ, де виступає в ролі експерта з питань виборчого законодавства.

 

12.Тетяна Сліпачук – квота депутатської групи «Воля народу», 317 голосів «за».Тетяна Сліпачук

Тетяна Сліпачук

Кандидат юридичних наук, автор понад 125 статей і розділів монографічних досліджень з господарського, цивільного та міжнародного приватного права, міжнародного комерційного арбітражу. За свою кар’єру працювала юристом, порадником, старшим радником, а згодом стала партнером юридичної фірми «Василь, Кісіль і Партнери». У 2011 році стала партнером юридичної фірми «Саєнко-Харенко». Нині – президент Української Арбітражної Асоціації.

 

13. Леонтій Шипілов – квота «Народного Фронту», його підтримали 308 нардепів.Леонтій Шипілов

Леонтій Шипілов

Леонтій Шипілов кандидат юридичних наук, доцент кафедри загальнотеоретичного правознавства та публічного права Національного університету «Києво-Могилянська академія». У політиці з 2012 року – був керівником юридичної служби Харківського обласного виборчого штабу партії «Удар», був включений до виборчого списку «Удар» на парламентських виборах. З березня по листопад 2014-го працював заступником голови МВС Арсена Авакова. Після парламентських виборів 2014 року – помічник народного депутата України VIII скликання Миколи Величковича (Народний Фронт), радник Голови Верховної Ради України.

 

14. Тетяна Юзькова – квота Радикальної партії Олега Ляшка, 307 голосів «за».Тетяна Юзькова

Тетяна Юзькова

Тетяна Юзькова за освітою юрист. Адвокатською практикою займається з 1987 року. Нині – народний депутат Верховної Ради VIII скликання. До парламенту пройшла за списком Радикальної партії Олега Ляшка замість депутата Злати Огневич, яка склала повноваження.На своїх посадах залишились обрана у квітні 2014 року за квотою «Свободи» Катерина Махніцька (термін повноважень закінчується у 2021 році), та Олег Діденко, що обирався за квотою партії «Удар» (термін повноважень закінчується у 2021 році).Після оновлення складу ЦВК залишилось ще одне вакантне місце, яке за словами представника президента у ВР Ірини Луценко, буде квотою «Опоблоку», – інформує сайт ukrinform.ua.

Фото: ukrinform.ua