Публікації
19:33
11 Вересня
642

Головний редактор сайту “Динамо” виграв суд і поновився на посаді

Публікації

Фото: pixabay.com

Колишній головний редактор офіційного сайту “Динамо” Олег Задерновський заявив, що виграв апеляцію у київського клубу. За рішенням суду його відновлено на посаді, з якої журналіст був звільнений в листопаді 2016 року. Про це сам Задерновський повідомив на сторінці в соцмережі Facebook, передає УНН.

“Перемога! Дякую за участь в процесі Григорію Суркісу, Ігорю Суркісу, Олексію Семененку і Миколі Несенюку. Подробиці трохи пізніше”, – написав Задерновський.

У коментарі до посту він уточнив, що його висловлювання стосується саме апеляції “Динамо” на рішення суду про його поновлення на посаді головного редактора клубного сайту.

Також журналіст зазначив, що його позбавили можливості управляти веб-порталом ФК “Динамо Київ” з 29 листопада 2016-го року.

Нагадаємо, раніше Олег Задерновський розповів ЗМІ про борги ФК “Динамо Київ” перед своїми співробітниками. Зокрема, в 2017 році він повідомив, що борг Суркіса перед журналістами офіційного сайту динамівців становив 280 тис. грн. Особисто Задорновскому клуб був винен 24,7 тис. доларів.

УНН нагадує, що раніше ЗМІ повідомляли про те, що у “Динамо Київ” не вистачає грошей на нового нападника.

Про наяувність великих боргів клубу розповів УНН і політолог Володимир Манько.

Виявляється, що “Динамо” має великий борг. Регламент української Прем’єр-ліги передбачає суворі вимоги щодо фінансового стану клубів. Немає грошей, є борги – ризикуєш бути декласованим в нижчу лігу. А ФФУ, до складу якої входить і Прем’єр-ліга, може впливати на прийняття рішення”, – написав він.

На тлі фінансових труднощів, ФК “Динамо Київ” стало фігурантом ще й великогоподаткового скандалу.

Журналісти підозрюють, що власники клубу ухиляються від сплати податків в особливо великих розмірах, шляхом декларації штучно занижених зарплат своїх футболістів. Так, в ЗМІ доступні документи, згідно з якими динамівці, в середньому, отримують заробітну плату на рівні 18-20 тис. грн за місяць. При цьому, за словами екс-гравця ФК Дерліса Гонсалеса, реальний його оклад в клубі досягав 110 тис. доларів на місяць, – зазначає УНН.

За фактом можливого ведення “подвійної бухгалтерії”, ДФС вже почала перевірку ФК “Динамо Київ”.