Публікації
21:40
28 Серпня
589

Україна та ЄС погодили умови виділення траншу на € 1 млрд

Публікації

Україна погодила з Європейським Союзом (ЄС) умови отримання €1 млрд макрофінансової допомоги та має намір найближчим часом підписати відповідну угоду.

Про це повідомив представник України при ЄС Микола Точицький, передають Українські Новини.

“Прогрес (в узгодженні умов отримання макрофінансової допомоги, – ред.) є, умови є. Я, на жаль, не можу їх вам розкрити поки не буде підписано угоду. Підписана вона буде найближчим часом”, – сказав він.

Нагадаємо, що у березні 2017 року Єврокомісія схвалила виділення €600 млн макрофінансової допомоги Україні. У Брюсселі, зокрема, очікували, що в Києві буде ухвалено без зволікання закон про скасування заборони на експорт деревини.

У грудні Єврокомісія відмовила Україні у виплаті € 600 млн, оскільки Україна не виконала низку обов’язкових умов: зняття заборони на експорт лісу-кругляка, запуск автоматичної перевірки електронної декларації, закон про кредитний реєстр Нацбанку та перевірка інформації про бенефіціарів власників компаній.

При цьому 13 грудня, Україна подала нову заявку на отримання нової макрофінансової допомоги від ЄС.

У березні цього року в Єврокомісії заявила про плани надати Україні €1 млрд в рамках відповідного запиту влади України для підтримки структурних реформ і досягнення економічної стабілізації.

Пізніше Комітет закордонних справ Європарламенту схвалив €1 млрд макрофінансової допомоги Україні.

13 червня, Європарламент затвердив € 1 млрд фіндопомоги Україні. 9 липня, рішення про виділення € 1 млрд Україні від ЄС набула чинності.