Публікації
20:17
22 Серпня
565

Британія підняла винищувачі через російські Су-30 над Чорним морем

Публікації
Фото: twitter.com/RoyalAirForce

Великобританія підняла два своїх винищувачі четвертого покоління Тайфун, щоб простежити за російськими військовими літаками над Чорним морем.

Королівські Військово-повітряні сили Великобританії повідомили про виліт з Румунії двох своїх винищувачів четвертого покоління Тайфун (Typhoon) для того, щоб таємно пройти і простежити за російськими військовими літаками, які діють біля кордонів повітряного простору країн НАТО в Чорному морі. Про це повідомляє  22 серпня, прес-служба британських ВПС у Twitter.

Поблизу повітряного простору, за інформацією відомства, ймовірно, діяли два російських Су-30. Решта подробиць події британські військові не уточнили.

Проте відомо, що британські винищувачі піднялися в небо з румунської авіабази недалеко від міста Констанца.

Нагадаємо, 13 серпня повідомлялося, що розміщені в Румунії британські Тайфуни перехопили шість російських фронтових бомбардувальників, які пролетіли поруч із повітряним простором НАТО.

У російському військовому відомстві, реагуючи на ці повідомлення , потім заявили, що літаки морської авіації Чорноморського флоту в цей день виконували планові навчальні польоти над акваторією. Однак військові літаки Північноатлантичного альянсу до них, за інформацією Міноборони РФ, не наближалися.