Публікації
12:37
14 Серпня
488

Тернопільщина першою в Україні розпочала створення ЦНАПів у форматі «Прозорий офіс»

Публікації

Цього року маємо безпрецедентний випадок, адже тільки Тернопільщина єдина в Україні розпочала створення центрів надання адміністративних послуг, у тому числі й послуг соціального характеру, в форматі «Прозорий офіс» в об’єднаних територіальних громадах. На цьому акцентувала директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Галина Воляник.

За її словами, у проекті перемогли п’ять ОТГ області – це Байковецька й Великогаївська Тернопільського району, Великодедеркальська Шумського району та Мельнице-Подільська й Скала-Подільська Борщівського району.

«12 млн. 200 тис. грн., які передбачені розпорядженням кабміну на забезпечення функціонування таких центрів, надійшли на рахунки цих громад ще в квітні цього року. Тому роботи тривають. Станом на зараз об’єкти перебувають уже на завершенні у Байковецькій та Великогаївській громадах, активно ведуть роботи у Великих Дедеркалах. Також, крім цих коштів, дані громади отримають у ЦНАПи устаткування та меблі вартістю в межах 500 тис. грн. Сьогодні ж завдання керівників громад забезпечити кадри, які будуть працювати у ЦНАПах», – поінформувала Галина Воляник.

Нагадаємо, створення  Центрів надання адміністративних та соціальних послуг  у форматі «Прозорий офіс» по всій країні ініціював Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.