Публікації
23:19
6 Червня
661

В ТОУНБ провели захід присвячений Всесвітньому дню охорони навколишнього середовища

Публікації

5 червня в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці провели захід присвячений Всесвітньому дню охорони навколишнього середовища.

Мета – привернути увагу до екологічних проблем сьогодення. Це свято було започатковане у 1972 році – діячі культури та науки з 23 країн світу надіслали спільне звернення до секретаря ООН. Вони попереджали людство про небезпеку від глобального і масового забруднення навколишнього середовища. Відтоді, саме 5 червня і відмічають Всесвітній день охорони навколишнього середовища.

Працівниками відділу технічної літератури ТОУНБ була проведена мультимедійна презентація «Земля – наш спільний дім».

На заході було презентовано виставку книг і періодики щодо даної тематики. Марія Вайшле, заввіділом технічної літератури ТОУНБ,  сказала, що ця виставка в бібліотеці буде діяти продовж 10 днів.

Також в заході взяли участь головний спеціаліст відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства міської ради – Світлана Молодецька, методист Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості – Мирослава Березіцька, головні спеціалісти управління екології та природних ресурсів Тернопільської обласної державної адміністрації – Галина Синиця і Галина Карбонишин.

Галина Синиця, зокрема, розповіла слухачам про різноманітні мальовничі куточки в нашій області – Кременецькі гори на півночі області, Дністровський каньйон на півдні. Згадала Галина Синиця в своїй розповіді чудові Медобори, Червоногородський водоспад, Кременецький ботанічний сад, Гермаківський дендрологічний парк, печеру Кришталеву.

Автор: Галина Жук