Публікації
10:38
3 Червня
950

Тернопільський краєзнавчий музей до Міжнародного дня захисту дітей експонує виставку дитячої іграшки

Публікації

До Міжнародного дня захисту дітей в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї в рамках заходу «Свято дитини» провели низку цікавих заходів для діток і їхніх батьків. Діти мали можливість відвідати екскурсію-гру «Юні природодослідники», інтерактивні зони «Скарбниця історії», майстер-класи, міні-театр та кінотеатр. Для батьків провели дискусійну панель під назвою «Майбутнє дітей з інвалідністю».

Один з восьми запланованих заходів під час цієї акції був присвячений дитячій іграшці. Адже яке дитинство без іграшки? Дітки мали можливість своїми власними руками створити собі іграшку, а також оглянути міні виставку іграшок з фондів музею. Це іграшки, які виготовляли на території України в ХХ ст. Виставка триватиме у фойє музею впродовж двох тижнів.

Розповідає Наталя Українець, заввідділом науково-просвітницької роботи музею: «Колись іграшки виготовляли з підручних засобів – глини, дерева, сиру тощо. Робили свищики, дитячий посуд. Навіть є свищики з дерева. Також ми тут демонструємо іграшки з сиру, які робили на Івано-Франківщині. Цим сирним коникам вже 50 років. Ще на виставці демонструються іграшки, які надав наш Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки. Діти можуть вгадати з якої казки який герой».

Олена Крупніцька, яка є науковим співробітником науково просвітницького відділу музею, під час заходу «Свято дитини» провела  для дітей майстер-клас. Виготовляли іграшки з соленого тіста. Для цього підготували зразки – квіти, їжачок, фрукти.. Пані Олена каже, що це є натуральний матеріал. Для виготовлення такого тіста брали воду, сіль і муку. Тісто робили кольоровим, використовуючи природний харчовий барвник. Дитина під час ліпки розвиває свою уяву, розвиває пластику, моторику рук. Це є дуже корисно для повноцінного і всебічного розвитку дитини, і для її здоров’я.

Фото автора

Автор: Галина Жук