Тернополяни святкують Трійцю

Свято П’ятдесятниці, свято Зіслання Святого Духа, у Христовій Церкві є одним з найбільших і найважливіших свят. 

Ми читаємо в Книзі діянь святих апостолів, що в день П’ятдесятниці, у 50-й день після Воскресіння Христового, десятого дня після Його Вознесіння, Господь зіслав на своїх апостолів свого Пресвятого Духа. Отож ми святкуємо сьогодні присутність над нами, між нами, у наших серцях третьої Особи Пресвятої Тройці – Духа Святого. Ми сьогодні святкуємо день народження Христової Церкви.

Ще це свято в народі називають святом Святої Трійці.

Тернополянина, який був на Службі Божій в одній з тернопільських церков, я вирішила запитати – що для нього є це свято? І ось яку цікаву розповідь почула у відповідь.

«Прихід Христа на землю – це перемога. Зіслання Святого Духа – це перемога. Його прихід на землю вчить нас як жити. Це – перемога, нагорода, можливість, шанс, захист… Це – саме життя. Христос взяв на себе важке і темне, тобто, гріхи людські. І дарував нам образ Духа Святого. Це – гарантія.. Люди викопали собі боргову яму, ще від тих стародавніх часів і до сьогоднішнього дня. І Христос викупив нас, забрав на себе. І через нього прийшов дух… Якщо зробити аналогію з фінансовою системою, то це – величезний транш. І людям нічого не треба було давати, а навпаки – лише прийняти. Від людини вимагається зробити лише дві речі. Перше – подякувати, що допоміг. Друге – подякувати, що надіслав Духа Святого. Якщо говорити мовою програмістів, то це включили сервер з нескінченними можливостями, в якому відсутні віруси. Хто бажає, звісно, може включити собі вірусну систему, тобто, гріхи. Це нескінченна енергія благодаті. Треба зробити лише дві речі. Анулювати негативні накопичення. Віками це називали покаянням. Тобто, звернутися до Всевишнього, щоб допоміг, забрав, показав.. Тобто, перше – анулювання. Друга річ – розслабитися і прийняти. Подякувати… Сім смертних гріхів – це, по суті, вірус під назвою «Троянський кінь». Анулюємо вірус через покаяння і очищення. Тобто, якщо говорити мовою, зрозумілою для теперішнього комп’ютерного покоління, просимо, щоб сили небесні допомогли очиститися. І просимо, щоб дали шанс, щоб дали можливість підключитися до «сервера», який не має жодного вірусу, і який має нескінченну подачу інформації… В релігії – це прийняття Духа Святого. Відбувається зіслання Духа Святого на людину. Це – шанс.. А чи прийме вона його – то вже воля конкретної окремої людини. Це шанс цивілізації, шанс нашому народу, шанс кожній сім’ї, шанс кожній душі…

Інтерв’ю давав тернополянин Олег Липка, батько 5 дітей.

Дай Боже йому і його сім’ї здоров’я і Божої Благодаті.

 

Репортер Галина Жук

Фото автора

 

Теги: