Публікації
10:17
26 Травня
799

Про трансцендентальну медитацію розповіли тернополянам

Публікації

Ліанелла Савчин практикує трансцендентальну медитацію вже дев’ять років і є вчителем цієї техніки протягом чотирьох років. В четвер вона презентувала цю практику тернополянам в арт-галереї «Бункермуз».

Вважається, що техніка трансцендентальної медитації з’явилась в Гімалаях і має багатовікову історію. Декілька десятиліть тому вона почала завойовувати Америку, її привіз туди Махаріші. Потім її розповсюдили також і в Європі.

«Трансцендент» – означає вихід за межі чогось. Коли ми в своєму буденному житті, то ми є в стані активності, наш розум постійно працює, думає про щось. Під час медитації ми закриваємо очі і виходимо зі стану активності, пояснює Ліанелла Савчин. Всі п’ять органів чуттів стають менш активними, думки перестають роїтися в голові, доки мозок не заспокоїться.

Трансцендентальна медитація є популярною в цілому світі і є досить простою в застосуванні, каже лекторка. Її використовують для того, щоб понизити рівень стресів, навчитися їх легко сприймати, бути в хорошій психологічній і ментальній формі, підвищити рівень своєї свідомості. Для медитації людина повинна зручно сісти, без якоїсь спеціальної пози, і провести час в медитації –  по 15-20 хвилин зранку і ввечері. Каже, що в більш ніж 33 країнах було проведено понад 600 досліджень про те, як медитація впливає на мозок, на успішність, на здоров’я, на біологічний вік людини. Трансцендентальна медитація робить спільноти менш конфліктними і більш успішними, стверджує Ліанелла Савчин. З допомогою цієї техніки медитації людина відчуває контакт з собою, зі своїми думками, з’являється усвідомлення себе, як частинки природи, частинки цілісної системи світу.

Лекторка зауважила, що наші бабусі, дідусі мали складніше життя, ніж ми тепер. Але їхнє життя було менш стресовим, більш гармонійним, більш спокійним. Тому вони менше хворіли. Зараз, на жаль, ми втрачаємо те, що вміли вони – вони знали що таке мати стан спокою всередині себе, що таке бути в тиші.. Вони були в гармонії з природою і з самими собою. Наш розум любить бути в стані спокою, стверджує Ліанелла, так ми відчуваємо себе щасливими, так ми набираємось енергії. Відтак покращується робота мозку.

За словами Ліанелли Савчин, коли ми в гармонії з собою, то і оточення теж гармонізується, тому що все впливає на все. Колективна свідомість складається зі свідомості кожного індивідуму. На її думку, наші емоції, наші думки сильно впливають на те, що відбувається в світі, все взаємопов’язане і має причинно-наслідкові зв’язки.

Автор: Галина Жук