Публікації
08:52
24 Травня
1008

Свої перші 25 святкує факультет мистецтв Тернопільського національного педагогічного університету

Публікації

22 травня в актовій залі ТНПУ відсвяткували 25-ліття факультету мистецтв Тернопільського національного педагогічного університету.

На факультеті функціонує 4 спеціальності – театральний, образотворчий, музичний відділи і відділ дизайну. Спочатку на факультеті мистецтв був лише музичний відділ, а через 10 років створили всі інші. Стельмащук Зіновій Миколайович, кандидат педагогічних наук, доцент, декан факультету мистецтв ТНПУ зазначив, що випускники факультету мистецтв працюють в різноманітних сферах. Зокрема, викладачами образотворчого і музичного мистецтва, акторами театрів, знімаються в кіно, працюють артистами в творчих, хорових колективах, журналістами в медійній сфері – на радіо і на телебаченні.

Дитяча  хорова школа «Зоринка» ім. Ізидора Доскоча прийшла привітати факультет мистецтв, адже директор школи Анжела Доскоч є випускницею цього факультету. І для неї де велика честь зі своєю хоровою школою брати участь в цьому концерті. Тиждень тому, каже Анжела Доскоч, вони в Києві брали участь в міжнародному хоровому конкурсі, де отримали першу премію. На минуле католицьке Різдво «Зоринка» відвідала Париж, там в них були концерти духовної музики. Наступної неділі о 15 год. в Тернопільській обласній філармонії в «Зоринки» буде випускний – звітний концерт школи. Вхід за запрошеннями.

В своєму вітальному слові завідувач кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва Богдан Остапович Водяний зазначив, що в теперішній час в житті є багато лукавства, фальші, а от мистецтво фальші не приймає. Також повідомив про те, що готується до друку монографія про діяльність факультету мистецтв.

Вітальне слово мав і начальник управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради Олександр Смик. В своєму виступі він запросив кафедру мистецтв ТНПУ взяти участь у святкуванні Дня Тернополя, що відбудеться 28 серпня. За внесок в розвиток культури нашого міста Олександр Смик нагородив працівників факультету мистецтв почесними грамотами.

Колеги з Тернопільського обласного державного музичного училища імені Соломії Крушельницької Лариса Римар і Сергій Маловічко теж долучилися до привітань і подарували вазон. А від Теребовлянського вищого училища культури факультет мистецтв в подарунок отримав картину.

Далі в вітальному слові заступник міського голови Леонід Бицюра наголосив на тому, що мистецтво і культура є визначальними для народу і нації, саме мистецтво формує народ. Розповів про створення в Тернополі мистецького кластеру, також запросив викладачів і студентів приєднуватися до сценарного інкубатора, який скоро розпочне свою діяльність.

Також в святковій імпрезі вітальне слово мали начальник управління культури Тернопільської ОДА Григорій Шергей, ректор ТНПУ ім. В.Гнатюка Богдан Буяк, завідувач кафедри образотворчого мистецтва і дизайну, доцент Оксана Дячок, завідувач кафедри театрального мистецтва, народний артист України Вячеслав Хім’як і інші.

На святкуванні виступали танцювальні, хорові і інші колективи, які є на факультеті мистецтв, а також колективи – гості свята.

Автор: Галина Жук