Публікації
15:29
14 Травня
390

У тернопільському педуніверситеті презентували Фестиваль професій

Публікації

12 травня 2018 року, в Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка було людно, цікаво і радісно – зранку тут розпочався Фестиваль професій за матеріалами сайту  https://www.0352.ua/

Фестиваль проходив доволі нестандартно, адже гості – а це були учні, їхні батьки, друзі, педагоги не лише з Тернопілля, а й з Львівської області – стали активними учасниками дійства, кожен відчував себе членом нашої університетської спільноти.

Усі учасники отримали іменні спеціальні сертифікати, які під час вступної кампанії при обранні нашого університету в якості першого пріоритетного стануть у нагоді абітурієнтам.

Зі сцени актової зали з вітальним словом до гостей і організаторів звернувся ректор ТНПУ ім.В.Гнатюка професор Богдан Богданович Буяк, а потім факультет мистецтв представив концертну програму.

На території студмістечка були облаштовані локації різних факультетів і спеціальностей – мистецька, технічна, біологічна, спортивна, журналістська тощо. Охочі могли зазирнути в туристичні намети та спортивні зали. Студенти та викладачі презентували різноманітні напрямки навчання так образно і захопливо, що ніхто не залишився байдужим.

Гості знайомилися з професіями, які можна здобути в університеті, залюбки спілкувалися з викладачами та студентами, серед яких не лише знані педагоги, а й відомі науковці, поети та письменники, артисти, конструктори, художники, співаки, історики, мандрівники, експериментатори і дослідники, спортсмени і тренери. Учні задавали багато питань, спостерігали за дослідами та роботами, аплодували акторам, куштували фіточаї, перевіряли власні знання іноземних мов, дізнавалися про історичну спадщину, знайомилися з техніками масажу і способами виготовлення іграшок, цікавились секретами психологічної рівноваги та спортивних успіхів.

В університеті традиційно панувала приязна, тепла атмосфера, святкові вишиванки та неповторний музичний супровідстворювали піднесений настрій. А чудова весняна погода сприяла бажанню гостей пройтися затишними алеями студмістечка, послухати спів птахів, помилуватися творчими композиціями дизайнерів, оглянути в студентський культурно-мистецький клуб “Світлиця”, повправлятися на тренажерах на стадіоні.

Дехто з школярів цікавився, який гуртожиток найближчий, і був приємно здивований, адже всі гуртожитки знаходяться поруч з навчальними корпусами, а зовсім поруч – мальовничі парки, окраса міста – озеро.

Приємно, що гостини в ТНПУ ім.В.Гнатюка вдалися на славу! Гарний настрій, потужний заряд позитиву та натхнення, приємні враження отримали усі, хто завітав в університет цього суботнього дня. А найактивніші гості, окрім сертифікатів, отримали подарунки.

До організації фестивалю долучилися всі підрозділи університету, а координував підготовку до свята відділ у справах молодіТНПУ ім.В.Гнатюка. Начальник відділу, доцент Володимир Любомирович Брославський, зауважив:

– ГостиниТНПУ продемонстрував новий і цікавий формат проведення дня відкритих дверей, коли учні шкіл мають можливість вільно спілкуватися про переваги професій із студентами й викладачами та на власні очі побачити цікавинки обраного факультету.

Всі учасники Фестивалю професій висловили бажання і надалі проводити зустрічі в такому креативному форматі. Отже, свято не закінчується: співпраця ТНПУ ім.В.Гнатюка з освітніми закладами краю триватиме і надалі. Попереду – нові зустрічі, майстер-класи, обмін ідеями, спільний пошук рішень.