Публікації
12:22
13 Травня
1685

Тернопільський краєзнавчий музей 17 травня запрошує на “Ніч в музеї”

Публікації

Щороку, починаючи з 1977, по всьому світу 18 травня відзначають Міжнародний день музеїв. А перед тим, в ніч з 17 на 18 травня, прийнято проводити акцію «Ніч в музеї», яка приурочена до цього свята. Тернопільський обласний краєзнавчий музей вже декілька років поспіль приєднується до цієї акції. І ввечері 17 травня запрошує всіх любителів музеїв до себе в гості на «Музейну дивоніч».

Для цієї акції наукові працівники музею підібрали теми для декількох тематичних екскурсій, які будуть цікавими, короткими і змістовними. Майже всі екскурсії, за словами наукового співробітника музею Оксани Гулик, будуть мати експрес-виставки з нових матеріалів, які для цього вибрали з фондів.

Також на відвідувачів чекають різноманітні майстер-класи, які в основному будуть проводити наукові працівники Тернопільського обласного краєзнавчого музею. Зокрема, будуть майстер-класи з пов’язування хустки та намітки, вибійки по тканині, прасування домотканого полотна, плетення квіткових вінків, прядіння тощо.

Щодо майстер-класу з вибійки на тканині, то потрібно мати з собою білу футболку без малюнка. Вибійка буде двох кольорів – червоного і чорного, тому найкраще це буде дивитися саме на білому фоні. Можна також приносити тканину для вибійки, щоб виготовити будь який інший виріб вже за бажанням відвідувачів.

Окрім майстер-класів, заплановано проведення пригодницьких квестів «У пошуках скарбів». Квести будуть як дитячі, так і для дорослих. Дитячий квест розпочнеться о 20:00., а дорослий – о 22:00. Групи складатимуться з 5-7 чоловік. Одночасно буде діяти 5 груп. Ціна – 20 грн. з однієї групи. В кінці на переможців чекає подарунок. Для участі у квесті потрібно попередньо зареєструватися за телефоном – 0978587407 (Оля Ревуцька).

Також будуть проводитися конкурси на козацьку тематику.

Дійство розпочнеться о 19:00. Вхідний квиток на «Музейну дивоніч» – 10 грн.

Автор: Галина Жук