Публікації
22:10
17 Червня
1031

Іван Дорн процитував гімн України, щоб уникнути зриву концерту у Львові

Публікації

697003

Співак опублікував патріотичний пост у Facebook на вимогу львівських активістів

Іван Дорн погодився виконати умови львівських активістів, які просили довести свою патріотичну позицію або скасувати концерт. Активісти організацій Добровольчий рух ОУН та Цивільного корпусу «Азов» Львівщини погрожували блокувати концерт співака на «Арені Львів» 17 червня, якщо він цього не зробить.

«Ми зв’язалися з командою Івана і попросили запостити на офіційній сторінці карту України з Кримом, фрагмент гімну та слова «Ми переможемо». Це прості речі, які свідчитимуть про його патріотичну позицію. Він підтвердив, що підтримує територіальну цілісність, відтак ми не блокуватимемо концерт», – розповів ZAXID.NET один із активістів Добровольчого руху ОУН Антон Петрівський.

На сторінці Івана Дорна пост з картою та словами гімну з’явився ввечері 16 червня. У команді артиста ZAXID.NET повідомили, що справді мали переговори з людьми, які погрожували блокувати концерт, їм вдалося дійти консенсусу, відтак вони впевнені, що концерт ніхто не блокуватиме. Програмний директор Івана Дорна Андрій Голик підвердив, що пост був вимогою активістів, він запевняє, що сторінку у Facebook Іван Дорн веде сам і рішення про публікацію там карти України прийняв самостійно.

Раніше організатори скасували концерт Івана Дорна в Івано-Франківську та Тернополі, які мали відбутися 9 та 11 червня. Вони пояснили скасування тим, що не «можуть гарантувати безпеку глядачів».

Нагадаємо, що 15 червня комісія культури, молодіжної політики та спорту Львівської міської ради дійшли висновку, що творчість Івана Дорна не підпадає під заборону в рамках ухвали ради, яка забороняє концерти представників українського та іноземного шоу-бізнесу, які підтримують російську агресію. Відтак, виступ співака має відбутися.

photo_15410_0

Водночас, координатор «Економічного бойкотного руху» Олег Радик повідомив, що прийде до місця проведення концерту. Сам він блокування не організовує, але заявив, що підтримує усі патріотичні сили, які захочуть перешкодити виступу Івана Дорна.

«Я підозрюю, що у дозволі на проведення концерту Дорна є корупційна складова. Зараз з юристами розглядаю варіанти звернення у органи правопорядку та суду, аби притягнути до відповідальності тих депутатів, які дозволяють такі неправомірні дії», – повідомив Олег Радик у коментарі ZAXID.NET.

 

ZAXID.NET
http://zaxid.net
17.06.2016