Три дні Тернопіль гудітиме на «Галицькій дефіляді»

Опубліковано:

Кулінарний фестиваль «Галицька дефіляда» уже вп’яте відбудеться у Тернополі. Три дні – 17, 18 та 19 червня – на городян та гостей міста чекають кулінарні частування, майстер-класи із приготування різноманітних страв, а також конкурси серед кондитерів.

Ігор Мамус, ресторатор: «У п’ятницю ми готуватимемо дикороси. Це – страви, які приготовлені з лободи, кропиви, кульбаби. Це буде такий майстер-клас, коли на городі ще не все виросло, то мати-й-мачуха, лобода вже є в полі чи в лісі. Ми їх назбираємо, помиємо, покришимо, покличемо тернополян добувати вітаміни з цих продуктів. Другий день – ситний. Ми будемо готувати печеню з того, що є на подвір’ї. Буде курка, гуска, індик. Печеня готуватиметься за рецептом Дарії Цвек, нашої землячки. Страва роздаватиметься безкоштовно. Це буде в суботу о 16:00. Неділя у нас буде «солодка». Є 25 господинь будуть змагатися, хто з них найкраща. Змагатися будуть у приготуванні сухого печива. Після того, як журі визначить переможця, це печиво буде роздане тернополянам, і вони зможуть скуштувати це печиво разом з чаєм чи кавою».

Окрім кулінарної, на «Галицькій дефіляді» буде ще й культурна програма. .

Олег Макогін, ресторатор: «На «денній» сцені відбуватимуться різноманітні події, де прийматимуть участь і діти, і колективи, які зголосилися показати свою творчість тернополянам. А вечірня програма буде складатися із гуртів, які грають переважно етно-рок, етно-поп. Це для того, щоб будь-яка категорія наших гостей знайшла для себе щось цікаве».

Символом п’ятої «Галицької дефіляди» буде «Кібер-вуйко» – велетенська футуристична скульптура, яку виготовив уже відомий скульптор Сергій Кузнєцов.

Репортер, відеомонтаж – Антон Марчевський, відеозйомка – Віталій Цицура.
«ТМЦ.ІНФО», 16 червня 2016 року.