Під час Хресної ходи молилися за мир та цілісність України

Опубліковано:

Кілька тисяч тернополян та гостей міста 17 квітня взяли участь у Хресній ході. Її маршрут починався і закінчувався біля Архикатедрального собору греко-католицької церкви і пролягав вулицями Йосифа Сліпого, Руською, бульваром Шевченка, вулицями Грушевського, Замкова і майданом Волі. Загалом процесія тривала кілька годин.

«Це є велика подяка нашому Отцю, і Сину, і Духові Святому, Пресвятій Богородиці – Цариці Небесній, всім нашим ангелам-хоронителям, що ми маємо таку можливість, таку погоду, що ми можемо цей Хрест, який несемо ціле життя, – облегшити собі. Щоб ми могли легше нести, допомагаючи Ісусові Христу – щоб він нам допомагав нести наш людський Хрест по цілому життю. Щоб дав нам здоров’я, надію, віру. Щоб війна закінчилася. Щоб наші управителі полегшували нам життя, щоб Господь керував їхніми думками, їхніми справами в їхньому житті».

«Це символ, що людина повинна нести свій Хрест. Такий Хрест, який нам дав Бог. І ми повинні той Хрест нести. Воно трохи пов’язано з нашою роботою, бувають різні сімейні негаразди. Ми стараємося виконувати це».

«Напевно поклик серця, поклик душі – пережити те, що пережив Ісус Христос, коли ніс свій тяжкий хрест. Це обов’язок кожного громадянина Тернопільщини – прийти і віддати честь на цій Хресній дорозі».

Хресна хода зупинялась 14 разів – саме стільки на маршруті було стацій, під час яких учасники ходи читали страсні Євангелії, виконували духовні пісні, молилися за мир та цілісність України.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: «Молитви мільйонів українців, спільно з мужністю та відвагою наших солдатів – це те, що потрібно зараз нашій державі, це те, що може дати на перемогу. Цього року ми, як ніколи раніше, оцінюємо значення слова «духовність». Адже це те, що нам потрібно сьогодні. Це те, що допомагало вижити українцям у багатьох тяжких часах. І це, напевно, також допоможе нам перемогти сьогодні».

Репортер, відеомонтаж – Антон Марчевський, камера – Юрій Різник.
«ТМЦ.ІНФО», 18 квітня 2016 року.